Back to top
  /  HRF   /  Anita Šulentić   /  S IRI-jevih praktikuma na posao: ‘Ponajbolji polaznici dobili stalni angažman na najutjecajnijim radijskim brendovima’

S IRI-jevih praktikuma na posao: ‘Ponajbolji polaznici dobili stalni angažman na najutjecajnijim radijskim brendovima’

Intenzivan rad s polaznicima IRI-jevih DJ praktikuma i NEWS praktikuma, održanih u proljeće ove godine, ponovno je dao konkretne rezultate. Još dvoje njih dobilo je stalne angažmane na nekima od najutjecajnijih radijskih brendova, otkrila nam je Anita Šulentić, jedna od voditeljica praktikuma i predsjednica IRI-ja.

Scan mape kandidata, odnosno njihove radijske osobne iskaznice koje sadrže sve materijale koje su pripremili u mjesec dana praktikuma, uz dojmove i mišljenja voditelja praktikuma, pokazali su se konkretnim i izvrsnim rješenjima za dugoročni rad i maksimalno iskorištavanje pronađenih potencijala.

Drago mi je što smo još jednom imali hrabrost organizirati praktikum u strogim pandemijskim uvjetima, pobijediti sve izazove s kojima smo se susretali u svakodnevnom radu s mladima te što smo u vrlo kratkom vremenu uspjeli otkriti njima dotad potpuno nepoznati multimedijski svijet’, kaže Anita Šulentić koja nam je i otkrila da su ponajbolji polaznici prvog NEWS praktikuma i druge generacije DJ praktikuma nedavno dobili stalne angažmane na najutjecajnijim radijskim brandovima u državi.

Matko Buvač je novi DJ showa Vikend zona na narodnom, a Sven Tubak novinar na Media servisu. S ostalim polaznicima koji su pokazali želju i potencijal ostali smo u kontaktu i planiramo ih za neke buduće projekte’, kazala je Šulentić, a mi smo se odmah uputili provjeriti kako se Buvač i Tubak snalaze u svojim novim ulogama.

‘U petak miksam glazbu da mi je sve spremno za eter i spremam teme za subotu i nedjelju, koju finiširam u subotu, ali uvijek ostavim prostora za improvizaciju. Za vikend sam u studiju i stvarno nema boljeg mjesta za provoditi svoje vrijeme.

Budućim polaznicima samo bih htio poručiti – slušajte i vjerujte apsolutno svemu što vam kažu Anita Šulentić i Ivan Vukušić jer u ovom području definitivno nema boljih mentora u čitavoj zemlji. I ono što ćete čuti sto puta, a najbitnije je od svega – samo budi svoj/a!’, poručio je novi DJ Vikend zone na narodnom Matko Buvač.

‘Moj radni dan je zanimljiv i dinamičan. Kontinuirano praćenje događanja, kako u Hrvatskoj, tako i na svjetskoj sceni, snimanje priloga, rad na webu… Atmosfera je odlična, a najvrjednije je iskustvo i znanje koje sam stekao. Na početku sam učio i sve mi je bilo novo i nepoznato, ali brzo sam ušao u ritam i uz veliku pomoć i suradnju kolega puno sam naučio. I dalje učim i susrećem se s novim stvarima, ali se lakše i organiziranije nosim s njima’, zadovoljan je Sven Tubak, novi novinar Media servisa.

Follow us