Back to top
  /  HRF   /  Anita Šulentić   /  Šulentić s ponosom otkriva rezultate prve generacije DJ praktikuma IRI-ja

Šulentić s ponosom otkriva rezultate prve generacije DJ praktikuma IRI-ja

Prva generacija polaznika uspješno je završila DJ praktikum Amm Global Instituta koji je pokretanjem ovog projekta odgovorio na veliki interes mladih ljudi, ali i na potrebe tržišta. Predsjednica IRI-ja Anita Šulentić otkrila nam je kako je dvoje polaznika već dobilo svoju konkretnu priliku da ostvare san i postanu radijske zvijezde.

Prva generacija polaznika oduševila je Šulentić koja ih je, zajedno s poznatim voditeljem Ivanom Vukušićem, opskrbila znanjem za rad na modernom radiju, koje su primjenjivali tijekom prakse.

‘U ovom jednomjesečnom intenzivnom edukativnom modularnom projektu sudjelovalo je deset proaktivnih polaznika koji su se na početnim razgovorima istaknuli motiviranošću i željom za radom na radijskom mediju.

Pokazalo se da smo odabrali zaista idealne kandidate koje smo ovisno o preferencijama i iskazanim talentima kroz kasniji rad usmjeravali i na neke druge pozicije modernog konvergiranog radija’, priča zadovoljno Anita Šulentić, a da ima razloga za zadovoljstvo potvrđuju i sad već bivši polaznici praktikuma.

‘Bila mi je čast i veliko zadovoljstvo biti dio prvog DJ praktikuma na kojem sam kao apsolutni amater naučio sve o radijskom poslu. Učiti praktički jedan na jedan od stručnjaka s takvim medijskim iskustvom kao što su Anita Šulentić i Ivan Vukušić je stvarno neprocjenjivo. Jednog dana kad sam se s edukacije vratio doma i pričao roditeljima što smo danas radili, tata me pitao jesam li siguran da je to tamo sve besplatno i tako jednostavno’, smije se Ivan Ljubičić.

‘Iznimno mi je drago što sam se odazvala na ovakav tip radionice jer mi je u samo mjesec dana dočarana stvarna slika o tome kako je biti radijski voditelj. Spoj kreativnosti, neprekidne glazbe i dinamičnosti najbolje opisuje ovaj DJ praktikum. Kad se sve to spoji s odličnim mentorima – imamo dobitnu kombinaciju!’, hvali program Lana Dukanović.

Šulentić napominje da su polaznici dobili najširu moguću sliku radija kao medija. Upoznali su digitalnu konvergenciju radija, njene značajke te sve segmente formatiranog radijskog programa, prodajne i programske pojmove, kao i aktualno tržišno stanje u zemlji. Teorijsku edukaciju pratile su praktične radionice i vježbe, a svi su polaznici pokušali realizirati radijski program u studiju te kasnije analizirali vlastiti show.

Posjetili su i neke od najuspješnijih radijskih postaja u zemlji i iz prve ruke vidjeli kako to izgleda na licu mjesta, a najpoznatiji radijski DJ-evi, poput Nives Ivanišević s narodnog i Saše Lozara s Antene Zagreb, otkrili su im svoje tajne uspješne komunikacije sa slušateljima.

‘S ponosom mogu reći da je dvoje polaznika prve generacije DJ praktikuma već dobilo konkretnu priliku da ostvare radijsku karijeru i to na pozicijama DJ-a i newspresentera’, ponosno će Šulentić na čijem su stolu već brojne prijave zainteresiranih, potencijalnih polaznika sljedećih IRI-jevih DJ praktikuma.

Follow us