Back to top
  /  HRF   /  Slobodni i kreativni mediji nositelji društvene progresije

Slobodni i kreativni mediji nositelji društvene progresije

HUP-Koordinacija komercijalnih radija i INSTITUT RADIJSKE INDUTRIJE uputili su zajedničku čestitku u povodu Svjetskog dana slobode medija.  

‘Naše društvo utemeljeno je na europskim vrijednostima demokracije, slobode, jednakosti, poštivanja ljudskih prava i vladavine prava. U takvom društvu mediji imaju ključnu ulogu, poglavito u promicanju inovativnosti i kreativnog stvaralaštva, kao i dobrog upravljanja, te transparentnosti i odgovornosti. Na današnji dan, kada obilježavamo Svjetski dan slobode medija, imamo dvije poruke.

Prva, dužnu pažnju poklanjamo svim medijskim djelatnicima koji su pogođeni pandemijom, kao i onima koji su izgubili živote obavljajući svoj posao. Dugujemo im beskonačno poštovanje.

Druga, ističemo da su slobodni, kreativni, raznovrsni mediji neodvojivi dijelovi kreativnih industrija. Uz sve nacionalne i politike Europske unije koje su usmjerene na oporavak i razvoj, medijska i ostale kreativne industrije bit će nositelji društvene progresije.

Članovi HUP-Koordinacije komercijalnih radija i INSTITUT RADIJSKE INDUTRIJE danas ponovno potvrđuju spremnost da nastave doprinositi ostvarivanju univerzalnog cilja – razvoj Hrvatske kao prosperitetnog, uključivog i otpornog društva.

Svim medijskim djelatnicima i građanima Republike Hrvatske želimo sretan Svjetski dan slobode medija, sa željom da njegova simbolika dodatno promovira slobodu izražavanja i kreativnog stvaranja, kao temeljnu stečevinu demokratskog društva’, stoji u čestitki koju potpisuje predsjednica HUP-Koordinacije komercijalnih radija Silvija Londero Šimleša.

Follow us