Zvijezde na okupu: Franka, Saša Lozar, Albina, Marko Tolja i mnogi drugi sudjeluju u velikom iznenađenju

Domaće zvijezde obradile su božićne pjesme koje su proslavili Judy Garland, Frank Sinatra, Britney Spears, Mariah Carey… Na taj su način naši glazbenici sudjelovali u velikom iznenađenju koje je narodni pripremio slušateljima, a neki od njih progovorili su i o najčarobnijem dijelu godine.

Od sutra će, prvi put ikada, na radiju poznatom po najboljoj domaćoj glazbi svirati i strane božićne pjesme, ali slušat ćemo ih u izvedbi naših pjevačkih zvijezda koje su ih obradile ekskluzivno za narodni. Tako ćemo nezaobilazni blagdanski hit Chrisa Reae ‘Driving Home For Christmas’ prvi put čuti u izvedbi Filipa Rudana.

‘Have Yourself A Merry Little Christmas’ prije više od 75 godina otpjevala je slavna Judy Garland, obradili su je velikani poput Franka Sinatre, a sada je to učinila i naša Franka kojoj je glazba neizostavni dio blagdanske čarolije: ‘Ove godine će sasvim sigurno biti posebno, jer se Viktor jako veseli lampicama, kuglicama i jedva čekam da prošećemo gradom kada krene Advent.’

Za nju božićno razdoblje počinje kad prvi put čuje ‘All I Want For Christmas’, a od sutra će legendarni hit koji je Mariah Carey snimila ’94. moći slušati u izvedbi Lorene Bućan. Njihov kolega Roko Vušković pridonijet će čarobnoj atmosferi svojom verzijom pjesme ‘Jingle Bells’.

Albina se odlučila za božićni hit Britney Spears ‘My Only Wish’, a zajedno sa Stjepanom Lachom otpjevala je najpoznatiju blagdansku pjesmu na španjolskom jeziku ‘Feliz Navidad’. Božić bez pjesme nezamisliv je i mladoj splitskoj pjevačici.

‘Nekako su se pripreme za Božić pomaknule puno ranije, ali mi se u obitelji trudimo zadržati starije običaje. Da se pita moje roditelje bor bi se kitio na Badnjak, ali ipak zbog mog nestrpljenja okitimo barem tjedan dana ranije. Svake godine se okupimo kod bake na selu, palimo badnjak, idemo na misu, imamo zajednički objed, a to ništa ne prolazi bez pjesme’, rekla je Albina.

Saša Lozar otpjevao je legendarnu ‘The Christmas Song’ koju u originalu pjeva Nat King Cole, a za pjesmu Band Aida ‘Do They Know It’s Christmas’ snage su udružili Vinko Ćemeraš, Matija Cvek, Filip Rudan i Saša Lozar. Jacques Houdek predstavit će nam svoju verziju pjesme ‘Santa Claus Is Coming To Town’.

Marko Tolja i Gina, kao i Lady Gaga, Michael Bublé i druge svjetske zvijezde prije njih, obradili su ‘Baby It’s Cold Outside’. Božićni klasici iz godine u godinu slušaju se u Markovom domu, a da bez glazbe nema života, pa tako ni božićne atmosfere, poručuje Gina.

‘S pripremama i kićenjem krećemo čim prije jer toliko volimo taj ugođaj da želimo da traje što dulje. Omiljeni običaj je svakako kićenje bora. Obavezno smo svi uključeni u to, pogotovo oni najmanji’, ispričao je Tolja.

‘Od kad sam se odselila iz Dalmacije, nemam neke posebne blagdanske običaje u Zagrebu, još uvijek mi je Božić samo kad dođem doma na Brač. Najdraže mi je kad smo svi na okupu. Svaki takav dan za mene je blagdan’, rekla je Gina.

Božićni klasici u izvedbi domaćih glazbenika od sutra se mogu slušati na narodnom, a svi koji su sudjelovali u ovom božićnom iznenađenju nastupit će i u posebnom blagdanskom izdanju Living Room Acoustica, 9. prosinca.