Zlatni Sinkovići za Gold FM otkrili razliku između prvog i šestog zlata

Nakon obrane naslova svjetskih prvaka u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara, braća Sinković doveslala su u Gold FM gdje ih je u Gold Morningu ugostio Filip Riđički. Dobro raspoloženi i puni pozitivne energije zbog pobjede u austrijskom Linz-Ottensheimu gdje su za 3,19 sekundi bili bolji od Novozelanđana, otkrili su razne zanimljivosti.

Odličja se skupljaju iz sezone u sezonu, a kad ponestane mjesta, kupi se nova polica. Budući da se odnedavno na njihovim policama sjaji još jedno zlatno odličje, mnogi se pitaju kakav je osjećaj kad se izvrsni rezultati postižu iz sezone u sezonu.

”Jako lijep feeling, a razlika između prvog i šestog zlata je da smo prvo zlato proslavili euforično. Sad se možemo opustiti i uživati, jer napravili smo ono po što smo došli. Dobro nam dođu sad tri tjedna odmora, možda više za mozak nego za tijelo”, rekao je Martin.

Foto: Gold FM

”Navikli smo na to. Baš me pitao me novinar: ‘Najavili ste borbu za zlato, rekli ste da mislite da ste najbrži, zar se ne bojite da ćete se ureći?’ Meni je bilo glupo nešto reći na to. Mi nikad ne kažemo: ‘Doći ćemo sa zlatom’, nego kažemo: ‘Jesmo favoriti i da vrijedimo za zlato’. Vrijedimo i osjećamo se dobro, ali tko zna kako će utrka proći jer uvijek ima stvari koje te mogu omesti. Sami sebi radimo najveći pritisak jer mi od sebe očekujemo najviše i nadamo se tom zlatu”, ističe Martin.

Sati napornog veslanja na Jarunu itekako se isplate jer su rezultati odlični. Iako marljivo treniraju, uvijek se nađe pokoji trenutak za dobru šalu. Ispričali su kako su jednom prilikom smjestili treneru.

”Bicikl kojim dođe na Jarun tog je dana zaboravio zavezati. Sakrili smo mu ga, a kad je to primijetio odmah je zaključio da je ovo prvi put da ga nije zavezao i odmah su mu ga ukrali”, ispričao je Martin.

Zlatni su dečki otkrili da se Martin brže deblja od Valenta.

”Debeli, bio sam deblji i taj mi je nadimak ostao. Znao sam se jako udebljati do unazad pet godina”, prisjetio se Martin.

Na njihove rezultate posebno su ponosne i njihove bolje polovice. Supruge, obje pravnice, velika su im podrška. Bez obzira na uspjehe, Valent kaže kako je njegova uvijek zadnja: ”Da, draga!”

Unatoč velikim uspjesima ostali su skromni.

“Mislim da je to zbog takvog sporta koji nije glamurozan i nema puno novca. Tko zna kakav bih bio da sam trenirao nogomet i postao milijunaš sa 16. S vremenom naučiš mnogo trenirati, a ne dobiti puno za to. Mi sad imamo pristojna primanja, ali sport te nauči tome da to prihvatiš”, zaključuje Valent.