Završena radio i audio konferencija u Maleziji: Radiodays Asia okupio brojne stručnjake iz radijskog svijeta

Dva dana je trajala radio i audio konferencija u Kuala Lumpuru, glavnom gradu Malezije. Konferenciju je organizirao isti tim koji već desetu godinu za redom okuplja najveće svjetske stručnjake iz područja radio i audio industrije. Radiodays Europe početkom godine uspješno je odradio brojne panele i radionice u Lausanne-u u Švicarskoj, a sljedeće europske radio dane dočekat ćemo u Lisabonu krajem ožujka sljedeće godine.

A uspješna konferencija dobila je i svoju azijsku inačicu pa su tako 27. i 28. kolovoza bili rezervirani za okupljanje brojnih stručnjaka iz radijskog i medijskog svijeta te su održane brojne radionice i paneli.

Neke od tema bile su- predviđanje budućnosti radija, brendiranje radija, plasiranje lažnih vijesti u Indiji, radio podcasti, istraživanja radija u Kini i Australiji, nove audio tehnologije slušanja radija u autu te kreiranje i plasiranje sadržaja relevantnih publici.

Foto: Radiodays Asia, na slici Hunny Madu (Rapper, Musician, Radio DJ, FlyFM Malaysia), Kartini Arifin (Journalist, Radio PD, Malaysia)

U dva dana ove radio konferencije za mikrofonom su se izmijenili brojni panelisti i govornici iz svih dijelova svijeta, kao što su radiofuturolog JAMES CRIDLAND, predsjednik RCS Worldwide-a Phillipe Generali, producentica podcasta na BBC World Service-u Amelia Butterly, a jedno od najupečatljivijih izlaganja imao je programski direktor Virgin Radio UK, Mike Cass, koji je podijelio nevjerojatnu priču o jednom od najboljih voditelja u Velikoj Britaniji- Chris Evansu.

Foto: Radiodays Asia, na slici James Cridland, Radio Futurologist

Koji azijski grad će ugostiti sljedeće radio dane iduće godine još je nepoznato, a europski nas očekuju već u razdoblju između 29.-31. ožujka 2020. u Lisbonu u Portugalu.