Srebrni Marin Šipić gostovao na Radio Dalmaciji: Plakali smo s Linom nakon utakmice u svlačionici!

Splićanin Marin Šipić još uvijek zbraja dojmove nakon Europskog rukometnog prvenstva i osvojenog srebra. Za Radio Dalmaciju ispričao je koji mu se trenutak posebno urezao u sjećanje, a usred gostovanja nazvao je i legendarnog trenera Miroslava Ćiru Blaževića.

Šipić priznaje da još nije sasvim svjestan velikog uspjeha.

„Izgrlili su me, izljubili sa svih strana. Baba i mater su najviše plakale. Do prije godinu i pol sam gledao rukomet na televiziji u kafiću, navijao, vikao, a sad sam s njima na terenu. Sve mi je još nestvarno. Nisam se još naspavao, odmorio, sutra već letim za Zagreb, trening je, za sportaše nema odmora.“

Ispred ekrana gubili smo živce bodreći naše, čini se da je jednako bilo i na terenu. Na ljestvici od jedan do 10, Marin se, kaže, nervirao preko granice.

„200! Kad sam došao prije godinu dana, ostao sam u čudu. Svi su relativno mladi momci, a svi imaju sijede dlake na glavi. Pitao sam se kako to, al’ sad mi je jasno. Nakon utakmice s Norveškom i meni ih je izbilo bar 10 na glavi.“

O svemu u rukometu ga je naučio prvi trener Žare Balić za kojeg ima samo riječi hvale. Sve najbolje misli i o sadašnjem treneru reprezentacije, a otkrio je i što se događalo u svlačionici nakon finalne utakmice.

„Lino je profesionalan, uvijek ozbiljno, tu i tamo zezancija, ali uglavnom ozbiljan. Bio je jako sretan, njemu je ova medalja zbilja značila puno. U svlačionici je nakon utakmice održao govor, tada se rasplakao i on i pola reprezentacije. Vidjeli smo na njemu da mu se ostvarila velika želja.“

Šipić nema neke posebne rituale prije utakmice, ali opušta se igrajući igrice na mobitelu, uglavnom igricu Candy Crush Saga.

Zaigrao je jednu igru i na Radio Dalmaciji. Morao je smisliti tri provokativna pitanja i postaviti ih osobi koju voditeljica Edita Lučić Jelić nazove. Na njegovo iznenađenje, morao je postavljati pitanja trenerskoj legendi – Miroslavu Ćiri Blaževiću.

Srebreni rukometaš Marin Šipić zove Ćiru Blaževića!