Saša Matić o Oliveru Dragojeviću: Bio je cool tip koji je znao što hoće u životu

Nakon što je nedavno predstavio obradu velikog hita Olivera Dragojevića ‘Kad mi dođeš ti’, Saša Matić za Extra TV ispričao je svoja sjećanja na tog legendarnog glazbenika, a otkrio je i koja je tajna njegove neiscrpne energije.

Jedan od hitova po kojima pamtimo Olivera Dragojevića, neprežaljenog velikana hrvatske glazbene scene, Saša Matić je izveo u suradnji s grupom Famos.

‘Oliver Dragojević je bio jedan cool tip. Slabo sam ga poznavao, upoznali smo se jednom prilikom u Poreču, prije otprilike 11, 12 godina. Uvijek mi je odavao dojam čovjeka koji je znao što hoće u životu, i privatno što sam ga poznavao i što sam pratio njegove intervjue i TV emisije iz 80-ih. Ja sam pratio karijere svojih idola i uzora. Bio je uistinu vanserijski čovjek, kao glazbenik, kao instrumentalist i kao pjevač, o tome da ne pričamo’, rekao je za Extra TV ekipu koja ga je posjetila u Beogradu.

Ove jeseni Matić će održati velike, Extra koncerte godine u dva najveća hrvatska grada. U splitsku Spaladium arenu stiže 17. prosinca, a u zagrebačkoj će nastupiti dvije večeri zaredom, 21. i 22. listopada. Prva večer rasprodana je mjesecima prije datuma koncerta, ali ta vijest nije iznenadila ovu regionalnu zvijezdu s obzirom na tempo prodaje ulaznica.

‘Mi smo najavili taj koncert u podne. Ja sam još bio na ručku u Zagrebu kada sam dobio informaciju da je do četiri popodne prodano tisuću karata’, prisjetio se glazbenik pred kojim je upravo velika američka turneja.

Voditeljicu Ivonu Ažić zanimalo je postoji li nešto što bi rado uvezao iz Amerike, bilo da je riječ o hrani, kulturi…

‘Ne želim biti maliciozan, ali kad su Amerikanci u pitanju i njihova zemlja, ja mislim da mi u svemu prednjačimo.’

S obzirom na gusti koncertni raspored, od regije, preko Amerike do Australije, Saša Matić do daljnjega nema vremena za predah. Odakle mu toliko energije?

‘Tajna je u kvalitetnom snu, kao i u tome da se ne trošite ondje gdje ne morate, to je velika stvar. Isto tako, pauzu između svih tih koncerata treba dobro organizirati tako da ne budete u situaciji da, primjerice, ničim izazvani idete ujutro na avion i koncert iz kafane. To ne bi bilo dobro ni za mene ni za publiku’, zaključio je Saša Matić.