Saša Antić o bacanju dinje sa zgrade: ‘Poriv je bio jači od mene’

Saša Antić a.k.a. Alejuandro Buendija sa Sinovima je gostovao u Večernjem showu na Radio Dalmaciji, a Giuliano je u razgovoru s njegovim prijateljem otkrio zanimljivu priču koja stoji iza Sašinog stiha ‘ka padajuća cata, sa 16. kata’.

Stih pjesme TBF-a ‘Slobodni stil’ temelji se na događaju koji se odvio jedne vesele večeri, a o čemu je točno riječ ispričao je Mladen, Sašin prijatelj iz taekwondo dana:

‘Odlučili smo ukrasti dinje od čovjeka koji je zaspao u stolici, svatko po tri. Napunili smo mog stojadina. Saša je tada predložio – Ajmo vidjeti kako padaju sa 16. kata. Popeli smo se na njegovu zgradu i gledali kako padaju. On, s obzirom da je bio odličan u matematici i fizici, objašnjavao nam je putanju pada.’

‘Nije to baš za pohvaliti se… Od te dinje nije ostalo ništa. Znaš što znači ništa, ali sreća, falili smo auto. Od jednog auta je pala samo pola metra. Poriv je bio jači od mene, fizika i Newtonovi zakoni…’, komentirao je Saša Antić a.k.a. Alejuandro Buendija.

Osim što je bio dobar u matematici i fizici, Saša je i ponosni vlasnik crnog pojasa u teakwondou. Na kraju je glazbe ipak pobijedila.

‘Nije to bila neka svjesna odluka, ali dogodila se nakon trećeg albuma TBF-a. Krenule su svirke, koncerti, i glazba je sama od sebe postala profesija’, objasnio je glazbenik, a osvrnuo se i na prvi udar pandemije na koncertnu industriju, kada nije bilo svirki uživo.

‘Razmišljao sam tada što bih mogao. Prvo sam razmišljao o taksiranju, ali onda sam kupio psa i skužio da je to ozbiljna stvar – šišanje, kanđe… ‘

Tijekom ovoga ljeto situacija s koncertima je ipak bila puno bolja. ‘Nismo očekivali da će baš toliko biti posla, jedna regularna godina i sezona s TBF-om.’

Alejuandro Buendija i Sinovi sinoć su svirali uživo, a Giuliana su iznenadili obradom njegovog hita ‘Ne misli ti na mene’.