Rukometaši Ašanin i Šipić uoči utakmice protiv PSG-a o treninzima, pripremama i nesuđenom sportu

Uoči utakmice protiv Paris Saint-Germaina, rukometaši PPD-a Zagreb Matej Ašanin i Marin Šipić prije treninga stigli su na Gold FM Niki Levak kojoj su uoči velike utakmice otkrili o sebi nepoznate detalje.
 
Mnogi ne znaju kako je počela njihova ljubav prema rukometu. Matej Ašanin pamti kad se zaljubio u rukomet.
 
”Sve je krenulo 2003., kad sam vidio našu zlatnu generaciju koja je krenula s osvajanjem medalja. Tad je moja zaluđenost rukometom krenula i još traje”, prisjetio se Ašanin.
 
Marin je ipak počeo malo drugačije i to u drugom sportu.
 
”Nesuđeni sam nogometaš. Trenirao sam nogomet četiri godine, ali imao sam problema s plućima, bio sam mali bucko i morao sam naći neko rješenje. Otac mi je trenirao rukomet i svi su mi govorili da ću igrati rukomet. Na kraju sam mislio da je to najbolja opcija jer je dvoranski sport”, ispričao je.
 
Kao nesuđeni nogometaš, Marin je komentirao nogometne uspjehe naših reprezentativaca i Dinama.
 
”Svaka im čast, navijam da pobijede i odu što dalje. Želim im sreću, a što se repke tiče, znamo koliko su nam sreće i veselja donijeli i nadam se da će opet biti onakvog okupljanja, navijanja i euforije.”
 
Foto: Gold FM

Igranje za rukometnu reprezentaciju za Marina i Mateja je jedan novi nivo koji sa sobom nosi veći pritisak, ali i ponos jer je poseban osjećaj predstavljati svoju zemlju.

”Smatram da je san svakog sportaša igrati za svoju zemlju, da može dati sve od sebe na takvim natjecanjima i da nema više stepenice od repke”, rekao je Matej.

”Ni meni kao igraču nije lagano se priviknuti na medijske napise i reprezentaciju. Repka je jedan drugi nivo, najviše ljudi prati rukomet kroz repku i svaki tvoj korak. Veći je pritisak”, istaknuo je Marin.

Gostovanje mladih rukometaša pogledajte u videu.

Gold Office: Rukometaši Ašanin i Šipić uoči utakmice protiv PSG-a