Radio Dalmacija u rekordnom roku obnovila dječji park u Splitu uz veličanstven mural posvećen Oliveru i Jurici Jerkoviću

Iako se temperatura penjala iznad 30 u hladu brojni Splićani su umjesto klimatiziranih stanova ili plaža odabrali subotu provesti na Pujankama. Odazvali su se pozivu Radio Dalmacije koja je pokrenula novi projekt „Za lipšu Dalmaciju“. U finalu akcije posla su se primili svi, od 7 do 77 godina, i dovršili obnovu i uređenje parka i dva igrališta u jednom od najvećih splitskih kvartova.

Foto: Radio Dalmacija

„Sami ne možemo, ali zajedno možemo napraviti velike stvari“, poručio je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji se odazvao ovoj akciji.

„Grad ovog trenutka ima više od pet i pol milijuna kuna angažiranih za obnovu i izgradnju dječjih igrališta na više od 20 punktova u gradu. Projekt ‘Za lipšu Dalmaciju’ pun je pogodak! Veselje djece i mnoštvo okupljenih to najbolje potvrđuje“, rekao je gradonačelnik.

U akciju Radio Dalmacije uključila se i Torcida. Zahvaljujući njima na Pujankama je osvanuo mural posvećen splitskim legendama, velikom Oliveru Dragojeviću i Jurici Jerkoviću, jednom od najvećih igrača Hajduka svih vremena.

Foto: Radio Dalmacija

Obnovljeni park i igrališta odmah su razgledali skladatelj Tomislav Mrduljaš, pjevači Alen Nižetić i Giuliano , košarkaši KK Split, sestre Ana i Lucija Zaninović, splitske tekvandoistice i brojni drugi Splićani.

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Radio Dalmacija ne namjerava stati samo na ovome. Obnova dječjeg parka s dva igrališta na Pujankama tek je početak. Svi zajedno “Za lipšu Dalmaciju“!