‘Program tvog kompjutera’: Vesna Pisarović na Narodnom oduševila obradom

Vesna Pisarović je s hrvatske glazbene scene nestala na samom vrhuncu karijere, ali njezini hitovi nikad se nisu zaboravili. Život na relaciji Berlin – Zagreb doveo ju je u ‘Living Room Acoustic’, emisiju Narodnog gdje se prisjetila svojih početaka, objasnila zašto je otišla i koji su joj planovi za budućnost.

“Zvuči dramatično, ali vrlo je jednostavno. Želja za daljnjim glazbenim razvijanjem. Osjećala sam se malo skučeno sa znanjem koje sam imala, glasom koji je postao pomalo promukao jer sam pjevala puno noćnih koncerata. I na kraju, već sam imala želju otkriti neki novi svemir, a glazba je ogromna”, objasnila je Vesna Pisarović odlazak iz Hrvatske baš u vrijeme kad je uživala najveću popularnost.

Ta popularnost rezultirala je i nastupom na Eurosongu 2002., kad nas je predstavljala s engleskom verzijom pjesme „Sasvim sigurna“. I dan danas, kaže, sjeća se svakog detalja.

“Velika pozornica, strašno uzbuđenje, ali i jedna lijepa koncentracija jer u te tri minute moraš pokazati sve. Koliko god je kratko i žališ što je kratko, toliko jedva čekaš da završi.”

Foto: Narodni

Na pitanje koliko je Vesna danas drugačija od one iz tog doba, spremno odgovara: “Vjerojatno puno. Ne znam, to morate pitati moju mamu i tatu, vjerojatno se prema njima nisam ništa promijenila. Malo sam razboritija. Ne srljam pred rudo. Ustvari, srljam pred rudo, ali malo rjeđe.”

Komercijalnu pop glazbu odlaskom je zamijenila jazzom koji je usavršavala proteklih godina…

“To je to. To je ljubav. Jazz za mene ima sve odgovore. Ima zvuk, ritam, frazu, slobodu i ne prestaje se učiti. Do kraja života, ja ću ga učiti. Jazz je stav.”

Vesna je otkrila da ponovno možemo očekivati njezin povratak u pop vode. Na pitanje je li joj žao što je otišla, odgovara kritikom:

“Nije se ništa previše promijenilo. To je ono što me malo čak i brine kad razmišljam o hrvatskoj glazbi.”

Vesna je u dnevnom boravku Narodnog izvela svoje najveće hitove „Sasvim sigurna“, „Jutro donosi kraj“ i „Neka ljudi govore“, a izvela je i nešto novo – legendarnu „Program tvog kompjutera“ u svojoj verziji.

Vesna Pisarović – Program tvog kompjutera [Narodni Living Room Acoustic]