Predstavnici Vlade, medija, nakladnika i regulatornih agencija na 12. Danima elektroničkih medija

Napokon je poznat program održavanja 12. Dana elektroničkih medija koji se ove godine održavaju u Zadru, od 05. do 07. studenoga. Na danima će sudjelovati ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja, predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac i mnogi drugi.

Na panelima, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Obala kralja Petra Krešimira IV. 2, 2. kat), razgovarat će se o Zakonu o elektroničkim medijima, etičkom izvještavanju, usklađenosti potreba medija s tržištem rada, uvođenju novih tehnologija te o metodologijama istraživanja medijskog tržišta. Već se dugo govori o Zakonu o elektroničkim medijima, a na prvom panelu detalje o planovima i rokovima doznat ćemo od resorne ministrice.

Potom slijedi panel diskusija o potrebama medija i tržištu rada, a o njihovoj usklađenosti raspravljat će ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, predsjednica HUP-a Gordana Deranja i Anita Šulentić iz HRF-a.

12. Dani elektroničkih medija, 25. Dani radija, 12. Dani televizije i 12. Dani interneta zaključit će se diskusijom o različitim metodologijama istraživanja medijskog tržišta. Okupljanje u Zadru organizira Agencija za elektroničke medije, a suorganizatori su: Hrvatska udruga radijskih nakladnika, Nacionalna udruga televizija, udruga Hrvatski radijski forum i Sveučilište u Zadru.