Petar Dragojević otkrio tko će nastupiti na koncertu ‘Sjećanje na Olivera’

Danas se u Veloj Luci na Korčuli otvara izložba „Oliver u Luci/Luka u Oliveru“ autorice Rade Dragojević Ćosović, posvećena Oliveru Dragojeviću, a na drugu godišnjicu njegove smrti, 29. srpnja u Veloj Luci će se održati koncert ”Sjećanje na Olivera”. Tim povodom na Radio Dalmaciji gostovao je Oliverov nećak, Petar Dragojević.

”Na koncertu će nastupiti Petar Grašo, Nina Badrić, Ante Gelo, Oliverovi ‘Dupini’, gudači i ja. Bit će to jedna lijepa večer s pjesmama koje smo sami izabrali. Očekujem stvarno emotivnu večer…”

Otkrio je i koje će pjesme otpjevati u čast stricu.

”Ajmo reć’ da me vežu neke pjesme… ‘Trag u beskraju’ mi je bio prvi ples, i on mi je to pjevao na vjenčanju. Druga koja me veže je ‘Tko sam ja da ti sudim’. To je druga pjesma u životu koju sam trebao pjevati ja, al’ sreća pa je on (smijeh). Ima još par lijepih pjesama koje me baš vežu uz njega poput ‘Ne diraj moju ljubav’. Jedva čekam tu večer!”

Petra uz Olivera i Vela Luku vežu mnoge uspomena poput igranja na balote, ribarenja, večeri ispunjene smijehom. Na kraju je pozvao sve štovatelje toga iznimnog hrvatskog glazbenika da 29. srpnja dođu u Vela Luku.

  ”Njemu je to bilo jako bitno, uvijek bi odradio taj jazz festival. Mislim da će biti prepuno emocija i sigurno nećete pogriješiti ako dođete.”