Otkriveno kad će se održati Splitski festival: ‘Očekujemo značajne izvođače i autore’

Direktor Splitskog festivala Tomislav Mrduljaš otkrio je za Radio Dalmaciju da će se festival ove godine održati na samom početku srpnja i da očekuju dosta poznatih imena.

‘Ove godine smo odlučili da Splitski festival bude 1., 2. i 3. srpnja, budući da je idući tjedan Ultra i nakon toga Splitsko ljeto. Nismo baš imali ni izbora što se tiče datuma, ali dobro, to se uklapa nekako u naš termin festivala’, rekao je Tomislav Mrduljaš Ines Nosić i Gordanu Vasilju u showu ‘Dobar dan, Dalmacijo.’

Najavio je tri glazbene večeri: ‘Odlučili smo ove godine opet tu prokušanu formulu, znači da napravimo jedan koncert, tipa ekskluzivnog otvorenja festivala kao što je lani bila Doris, proteklih godina Parni Valjak, Oliver, Hauser, Gibonni i tako dalje. Onda ćemo drugu večer napraviti retrospektivnu, tu ćemo na neki način pokazati što festival znači hrvatskoj glazbenoj kulturi i ide finale gdje će biti večer novih pjesama’.

U tijeku je natječaj za nove skladbe, a zainteresirani nemaju još puno vremena za prijavu.

‘Natječaj je u tijeku do kraja ovog mjeseca. Koristim priliku da pozovem autore da pogledaju to sve skupa, da se jave, da nam prijave pjesme, izvođače, tako da napravimo i ove godine odličan festival’, poručuje Mrduljaš i otkriva da je odazivom već zadovoljan:

‘Svake godine dođe ogroman broj pjesama i sad isto imamo na dane, bude e-mail ‘začepljen’. U svakom slučaju očekujemo i vrlo značajne izvođače, vrlo značajne autore’.