Nina na splitskom Peristilu: ‘Ovo mi je najbolji rođendan do sada’

Kakva čarobna večer u Splitu… Baš na svoj rođendan, Nina Badrić održala je intimni, a spektakularni koncert u predivnom ambijentu Peristila ‘Nina pjeva Split’.

‘Bože, hvala ti na ovom rođendanu, ovo mi je najbolji rođendan do sada u životu’, poručila je Nina Badrić sa splitskog Peristila na koji su joj došli čestitati čak i rimski legionari predvođeni carom Dioklecijanom.

‘Za mene je ovaj nastup velika čast, pjevati ovdje neke od najljepših pjesama Splitskog festivala, neke od pjesama koje su izvodile legende koje nikada neće otići, čija interpretacija je nenadmašna, kao što je jedan i jedini Oliver, Arsen Dedić, Zdenko Runjić, Jakša Fiamengo…’, rekla je Nina.

Publika ju je cijelu večer pratila u stopu, uživala u njezinoj interpretaciji hitova koji su obilježili živote mnogih ljudi poput ‘Malinkonije’, ‘Skalinade’… Na koncertu prepunom emocija i dobre energije Nini su se pridružili i glazbeni gosti. S Albinom je otpjevala ‘Četiri stađuna’, u duetu s Matijom Cvekom izvela je ‘Neka noćas dođu svi’, a s Lorenom Bućan pjesmu ‘Romansa’.

‘Gledajući nju pomislila sam kako me strah da ja nikada neću imati sa splitskom publikom takvu konekciju. Mi smo teška publika, ali kad nekog zavolimo volimo do kraja. Čast mi je da sam bila dio ove priče, na njezin najvažniji dan i uistinu sam guštala’, rekla je Albina nakon koncerta.

‘Split večeras je posebno iskustvo jer mi je ovo prvi put na Peristilu i pjevao sam pjesmu koju odavno volim. Moram se zahvaliti Nini na pozivu, omogućila mi je da mi nešto jako lijepo ostane u sjećanju’, zadovoljan je bio Matija Cvek.

‘Presretna sam što sam imala priliku pjevati na Peristilu s Ninom. Stvarno sam uživala, prekrasna je bila atmosfera’, rekla je uzbuđena Lorena Bućan.

Iako je kiša prijetila cijelu večer, ovaj jedinstveni glazbeni događaj u organizaciji narodnog i Splitskog festivala uspješno je priveden kraju na zadovoljstvo publike, rijetkih sretnika koji su imali priliku biti na Peristilu.

‘Ja sam i inače emotivna osoba, na svaku glupost plačem, ali baš je bilo emotivno i predivno. Meni je srce k’o kuća’, oduševljena je bila Ivana nakon sinoćnjeg koncerta.

Inače, ovo je prvi ovakav koncerta nakon niza godina u prekrasnom ambijentu trga ispred katedrale Svetog Duje.