Nešto sasvim drugačije: Matija Cvek obradio Magazinove ‘Suze biserne’

Matija Cvek u sinoćnjem izdanju emisije Living room acoustic narodnog impresionirao je slušatelje obradom hita grupe Magazin. Odlučio se za pjesmu iz doba Jelene Rozge i njihove ‘Suze biserne’.

‘Probali smo nešto što bi na prvi pogled bilo nespojivo i nemoguće, ali ja mislim da za sve postoji rješenje. Fora nam je ovo ispalo, ubacit ćemo je u repertoar’, zadovoljan je bio Cvek nakon što je izveo svoju verziju hit pjesme.

Nedavno smo na njegovom Instagramu mogli čuti kako pjeva Albinin Tick – Tock, pjesmu koja će nas ove godine predstavljati na Eurosongu. S obzirom na to da je bio i back vokal Jacquesu, vidi li se ikada u prvom planu na pozornici Eurosonga?

‘Neću nikada reći da nikad ne bih išao. Trenutno u tome ne vidim previše smisla jer guram neku svoju priču i htio bih napraviti što više svog iskrenog materijala tako da trenutno ne, ali možda se dogodi neka suluda pjesma koja je baš stvorena da je predstavimo tamo.’

Iako je široj javnosti njegovo ime poznato otkako nas je 2018. upoznao s ‘Visinama’, Matija karijeru gradi puno dulje. Prvi singl ‘Magla sjećanja’ izbacio je prije osam godina, a u spotu se pojavljuje jedno zanimljivo lice – Domenica. ‘Tada nisam ni znao da se Domenica bavi glazbom i da ima te afinitete. Upoznali smo se na snimanju spota i sad čekam da ona mene pozove da glumim u spotu.’

Glazbeni put nastavio je 2016. s pjesmom ‘Potraži me u jeseni’. ‘To je bio moj prvi autorski izlet. Tekst pjesme je imala moja baka, dakle to je ustvari njezin tekst. Ja sam ga malo nadogradio i napravio glazbu’, ispričao je Cvek na narodnom.