NELA ĐINĐIĆ: “Pjesma Melodrama je nastala u trenutku očaja”

Gošća TOP MUSIC DESK-a, Antonela Đinđić, poznatija kao Nela za TOP RADIO otkrila je tko stoji iza njezinog prepoznatljivog zvuka i zašto je važan osobni potpis u pjesmama. Između ostalog, priznaje da je pogriješila što album “Melodrama” nije nazvala “Nelodrama” te je otkrila gdje će uskoro nastupiti pred tisućama ljudi. U studiju TOP MUSIC DESK-a izvela je najsvježije melodije iz svoje radionice – “Problem” i “Sto godina” s kojima je osvojila publiku.

Na nedavno održanom Zagrebačkom festivalu Nela je s pjesmom “Sto godina” zauzela treće mjesto na što je iznimno ponosna. Puna je lijepih riječi i za pobjedničku pjesmu grupe Detour: “Iako pjesmu nisam čula prije samog Festivala, moram priznati kako se pjesma baš izdvaja iz mase. Iskače. Uza sve to ima i lijepu poruku”.

Nela odnedavno karijeru gradi u studiju producentskog dvojca Vlahe Arbulića i Mihovila Šoštarića – “Republika”. Ta suradnja Neli je donijela posebnu prepoznatljivost u radijskom eteru i ušima slušatelja.

“Ni sama se nisam bila navikla na zvuk koji sam imala u počecima svoje karijere. Dosta sam miješala stil od pjesme do pjesme. Mogu reći da svoj zvuk nisam ni imala. Sada, nakon nekoliko uspješnih pjesama iz radionice studija Republika konačno mogu reći da imam svoj zvuk”, govori Nela.

Nela se dotakla i jedne od najvećih umjetnica s naših prostora, Josipe Lisac, govoreći kako glazbenici trebaju izaći iz okvira očekivanog i istražiti glazbu van zone komfora.

“Ja sam protiv te kutije. Josipa Lisac najbolji je primjer kako dati svoj potpis u kojem god glazbenom žanru se pliva. Svi bi trebali koketirati s glazbom, ali gdje god da se krene, u kojem god smjeru – osobni potpis je nužan”, ističe glazbenica.

Osobni potpis Nela je dala svojim posljednjim pjesmama “Sto godina”, “Problem” i “Melodrama”, za koju iskreno priznaje: “Tu sam pogriješila. Album se trebao zvati Nelodrama. Nisam htjela napisati pjesmu i pokazati svima kako sam ja sposobna napisati pjesmu. Bila sam u nekom trenutku očaja i zapravo sam na papir pisala svoje misli i osjećaje”.

Zahvaljujući uspješnim pjesmama, odličnom albumu i prepoznatljivom glasu, Nela je bukirala stage na najvećem glazbenom događanju u Crnoj Gori, na “City Groove” festivalu gdje će 2. srpnja pred tisućama ljudi predstaviti svoju glazbu.

Cijelo gostovanje pogledajte niže u videu.