Nekadašnji članovi legendarnih Novih fosila obradili velikog Olivera

Rijetko tko u Hrvatskoj može se pohvaliti karijerom koja traje pola stoljeća. U povodu velike obljetnice grupe Novi fosili Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Colnago svratili su u „Living Room Acoustic“ Narodnog i odsvirali neke od najvećih hitova, ali i pokazali kako zvuči veliki Oliver u njihovoj izvedbi.

Sanja, Marinko i Zec – Molitva za Magdalenu [Narodni Living Room Acoustic

“Mnogo puta smo s njim dijelili pozornicu, ali najljepše je to što smo dijelili neke privatne trenutke. Bio je jako dobar prijatelj s mojim suprugom, voljeli su kartati. Sjećam se nekih svojih rođendana kad je znao doći ujutro. Taman usisavam stan, a on u 10 ujutro sjedne za klavir i do ponoći se nije micao. Ja nisam upoznala nikog drugog poput njega”, rekla je Sanja Doležal o nikad prežaljenom Oliveru.

Kad je riječ o velikim glazbenicima koji su nas napustili, među njima je i bivša pjevačica Novih fosila Đurđica Barlović koje će se prisjetiti na koncertima u zagrebačkom Lisinskom 1. i 3. listopada.

“Pjevat ćemo neke njezine najveće uspješnice, to je najbolji način da joj zahvalimo na svemu što je dala kao član grupe ”, rekao je Vladimir Kočiš Zec i istaknuo da je Đurđica zaista bila vrhunski vokal.

Foto: Narodni

“To nije klasičan koncert već “Priča o 50 godina Novih fosila” jer će se, kroz neke filmove i ljude koji će biti s nama tu večer, ispričati lijepa priča od davne 1969. kad sam ja, recimo, bila jako mala”, objašnjava Sanja.

Nažalost, s njima neće biti osnivač i jedan od glavnih ljudi Novih fosila, Rajko Dujmić. “Žao nam je, on je zajedno s nama stvarao to ime. Međutim, stjecajem okolnosti ne može biti s nama. Što drugo reći…”, kratko je prokomentirao basist Marinko Colnago.

Osvrnuo se i na nastanak imena Novi fosili: “Sjećam se kao danas. Bili smo u slastičarnici kad nas je netko upitao kako ćemo se zvati, a mi kažemo: ‘Vidiš da smo već relativno stari za neki početak, vidiš da smo već kao fosili’, a Arsen, koji je znao koji put i sarkastično dobaciti, kaže: ‘Pa dečki, nazovite se onda Novi Fosili’”.

Sanja se prisjetila i svog dolaska u grupu. “To je bila noćna mora. Naime, kad me pokojni Moka pozvao 1983. dao mi je ravno jedan dan za razmišljanje. Ja sam tada pomislila: ‘Okej, zašto ne podebljati studentski džeparac, malo se zabavljati i onda se baviti nečim ozbiljnim’. Nisam imala pojma da je to, ne ozbiljno, nego da je riječ o mega instituciji i kad sam shvatila, već je bilo prekasno.”Uspomena je mnogo, a Marinko i Zec prisjetili su se jedne od najdražih. “Kad smo bili na Eurosongu, Zec i ja smo iza ugla zvali pobjednika Logana: ‘Johnny!’, on se okrene, a mi se sakrijemo. Sigurno je imao jako lijepo mišljenje o nama. Sljedeće godine smo se ponovno družili, ali je bio jako suzdržan”.

Foto: Narodni