Najslušaniji radio u Hrvatskoj može slušati još 110 tisuća Istrijana

Narodni, koji već godinama uživa status najslušanijeg radija u zemlji, nikad nije bio jači u Istri. Od danas se može slušati diljem te županije.

Dosad se njihov program na području najrazvijenije županije emitirao u Bujama na 90,6 i Puli na 95,9 MHz i čulo ga je samo 30 posto Istrijana. Na inicijativu Narodnog regulatorne agencije su dale prethodne suglasnosti da se to promijeni, pa je od danas signalom pokrivena gotovo cijela županija. U najvećem dijelu Istre Narodni se sada sluša i na novoj frekvenciji 90,1 MHz.

Više od sto tisuća Istrijana tako se odsad može buditi i piti jutarnje kave uz isključivo domaću glazbu i to s Doris Pinčić Rogoznicom i Hrvojem Kečkešom, a radni dan kratiti uz Tatjanu Jurić. Narodni je inače poznat i po svojim radijskim zvijezdana, pa diljem Istre više neće biti iznenađenje ni čuti glas Nives IvaniševićGine Viktorije Damjanović

„Izuzetno smo zadovoljni što možemo objaviti da je najslušaniji radijski program u državi dostupan za još 110 tisuća stanovnika na području Istre, čime smo čujnost u Istri povećali za više od 50 %”, rekao je direktor Narodnog Katijan Knok.

Ovime Narodni učvršćuje svoju poziciju radija broj jedan u zemlji koju su osvojili, ističe Knok, dugogodišnjim i predanim radom kako bi Hrvatska dobila moderan radio svjetskog ranga.

„Prepoznatljivi smo po tome što puštamo najbolju domaću glazbu, a posebno se ponosimo našim voditeljima. Međutim, ono što uvijek naglašavamo je da smo radio koji sluša slušatelje, a ‘Radio koji te sluša’ je i naš slogan”, zaključuje.

Osim kreiranja glazbenih lista prema preferencijama slušatelja, poznati su i po tome što jednom godišnje koncert neke od najvećih domaćih glazbenih zvijezda organiziraju u dnevnom boravku jednog od svojih slušatelja. Dosad su na „Koncertu u tvom domu” pjevali SeverinaPetar Grašo Nina Badrić, a početkom ove jeseni to će biti Jelena Rozga.

Nije im strana ni organizacija velikih koncerata, a nedavno su kao glazbeni događaj godine najavili nastup Doris Dragović na pozornici najveće Arene u Hrvatskoj, one zagrebačke 30. studenoga. Mediji redovito prenose i nastupe njihovih gostiju u “Living Room Acousticu” gdje poznati pjevači izvode svoje pjesmu, ali i jednu obradu.

Nema sumnje, pažnju javnosti privukli su i dijeljenjem izdašnih nagrada. Primjerice, u igri “Tajanstvenih troje” najsretniji imaju priliku osvojiti 65 tisuća kuna.