Mrduljaš najavio Splitski festival: ‘U razradi je čak jedan novi moment’

‘Sve može stat’, al’ na Prokurativama će se i dalje pivat’, rekao je za Radio Dalmaciju direktor Splitskog festivala Tomislav Mrduljaš i najavio da će se 61. izdanje festivala održati 8., 9. i 10. srpnja, a žele ga i ‘pojačati’ cijelim nizom događanja.

I ove godine održat će se Splitski festival, i to 61. po redu, potvrdio je Mrduljaš u showu ‘Dobar dan, Dalmacijo’, u razgovoru s Ines Nosić i Gordanom Vasiljem.

‘Pripremamo punom parom festival, kao da će biti najnormalniji, kao svih prethodnih godina i trudimo se da ga osmislimo što kvalitetnije. Imamo izuzetno veliki broj najava izvođača i autora koji su svo ovo vrijeme bili kreativni kod kuće, uz svoje gitare i klavijature, i zaista mislim da će biti kvalitetna godina što se tiče autorskog rada’, rekao je Mrduljaš.
Ove godine imaju posebno velike planove.

‘S obzirom na cijelu krizu, u razradi je čak jedan novi moment, da pokušamo festival gurnuti u grad uz još niz događanja u tih desetak dana festivala, da cijeli grad živne, da svi znaju da se Split događa, da pružimo jedan novi i kvalitetniji sadržaj i turistima u gradu. Festival će se održati 8., 9., i 10. srpnja.’
Situaciju s pandemijom prate, a nadaju se najboljem.

‘Nadamo se da će se stvari stabilizirati i da ćemo moći napraviti najnormalniji festival, da se ljudi druže, da ponovno zapjevamo, iznjedrimo nove pjesme i tako nastavimo našu tradiciju’, zaključio je Mrduljaš.