Mladi košarkaš u novoj ‘Enter People’ epizodi: ‘Kad sam ulazio u igru, srce mi je nenormalno lupalo’

Mlad, uspješan i sve gleda svisoka, ali samo zato što je visok više od dva metra. Košarkaš Cibone Roko Prkačin najčešće provodi vrijeme s loptom u ruci intenzivno trenirajući za utakmice. Mnoge je zanimljivosti i životne preferencije ovaj mladi i perspektivni košarkaš otkrio u novoj ‘Enter People’ epizodi gostujući kod voditeljice Aleksandre Milinković na Enteru Zagreb.

“Zasluge nisu moje, nego svih igrača“, napominje Prkačin komentirajući nedavnu veliku pobjedu Cibone i osvajanje juniorske ABA lige. Svoj je talent potvrdio i kao senior Cibone u ABA ligi sa samo 16 godina.

Roko Prkačin i Aleksandra Milinković

”Kad sam ulazio u igru, srce mi je nenormalno lupalo. Bio sam u tom trenutku malo uplašen i pod šokom, ali sam se nakon nekog vremena opustio. Želim zahvaliti svima koji su mi dali priliku i podržavali me.”

Rokova je priča s košarkom krenula iz čiste ljubavi prema ovome sportu.

”To je prvenstveno bila moja odluka. Volim košarku i ne mogu živjeti bez nje”, rekao je Prkačin.

Budući da oduševljava iz utakmice u utakmicu, mnogi ga često uspoređuju sa Šarićem, Dončićem pa čak i s Kukočem.

”Lijepo je čuti kad te uspoređuju sa stvarno odličnim košarkašima, ali mislim da sam još premlad. Imam 16 godina i mislim da još nije vrijeme za tu usporedbu”, napomenuo je skromno Prkačin.

Uzor je mnogim mladima. Za sve njih ima važnu poruku.

”Neka uživaju u tome što rade. Ne igram košarku zbog svega što mogu dobiti već zato što uživam u njoj”, istaknuo je mladi košarkaš.

U igri ‘Ili-Ili’ odabrao je Dubrovnik ispred Zagreba, ipak Darija Šarića ispred Bojana Bogdanovića, a otkrio je i da mu je ljeto draže od zime, a komedije od horor filmova.