Ministar Cappelli: ‘Neke naše destinacije su prepoznatljive baš zbog festivala’

Udruga Hrvatski radijski forum organizira 1. HRF Akademiju pod nazivom “Utjecaj glazbenih festivala na turizam” koja će se održati 14. lipnja 2019. godine u Kaptol Boutique Cinema s početkom u 10 sati uz partnerstvo Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice.

Najavljujući panel raspravu u okviru 1. HRF Akademije ministar turizma Gari Cappelli u Intervju tjedna Media servisa prisjetio se razgovora s glavnim čovjekom Emirata.

„Sjedili smo u njegovom uredu u Dubaiju kada me on pitao što se to događa u Splitu. Odgovorio sam mu da se u srpnju održava Ultra“, otkrio je Cappelli.

„Neke naše destinacije su prepoznatljive upravo po festivalima. Oni su sigurno gosti koji dosta troše. Većina nam dolazi avioprijevozom i ne ostaju samo dan-dva na tom festivalu. Imamo podatak da gosti koji dolaze na Ultru, nakon Splita obavezno idu na otoke Hvar i Brač, ali i prema Rijeci“, istaknuo je Cappelli u Intervjuu tjedna Media servisa.

Uz ministra turizma doprinos 1. HRF Akademiji dat će i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, Joe Bašić koji je doveo Ultra Europe festival u Hrvatsku, predsjednik UO Exit fondacije Ivan Petrović koji stoji iza Sea Star festivala u Umagu, te Dalibor Oliver Zjačić, osnivač Sonus festivala na Zrću.

Video snimkom prisutnima će se obratiti Andro Krstulović Opara, gradonačelnik grada Splita, grada koji je itekako osjetio utjecaj Ultre, kao i Tomo in der Mühlen, poznati glazbeni producent, DJ i poduzetnik.

Ovo je tek prva u nizu HFR Akademija u organizaciji Udruge Hrvatski radijski forum s multimedijalnim pristupom, a svoje će vještine DJ-iranja na gramofonu u kratkom setu sudionicima prezentirati DJ Carlito.