Ministar Cappelli: ‘Neke naše destinacije su prepoznatljive baš zbog festivala’

Foto: Media servis

Udruga Hrvatski radijski forum organizira 1. HRF Akademiju pod nazivom “Utjecaj glazbenih festivala na turizam” koja će se održati 14. lipnja 2019. godine u Kaptol Boutique Cinema s početkom u 10 sati uz partnerstvo Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice.

Najavljujući panel raspravu u okviru 1. HRF Akademije ministar turizma Gari Cappelli u Intervju tjedna Media servisa prisjetio se razgovora s glavnim čovjekom Emirata.

„Sjedili smo u njegovom uredu u Dubaiju kada me on pitao što se to događa u Splitu. Odgovorio sam mu da se u srpnju održava Ultra“, otkrio je Cappelli.

„Neke naše destinacije su prepoznatljive upravo po festivalima. Oni su sigurno gosti koji dosta troše. Većina nam dolazi avioprijevozom i ne ostaju samo dan-dva na tom festivalu. Imamo podatak da gosti koji dolaze na Ultru, nakon Splita obavezno idu na otoke Hvar i Brač, ali i prema Rijeci“, istaknuo je Cappelli u Intervjuu tjedna Media servisa.

Uz ministra turizma doprinos 1. HRF Akademiji dat će i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, Joe Bašić koji je doveo Ultra Europe festival u Hrvatsku, predsjednik UO Exit fondacije Ivan Petrović koji stoji iza Sea Star festivala u Umagu, te Dalibor Oliver Zjačić, osnivač Sonus festivala na Zrću.

Video snimkom prisutnima će se obratiti Andro Krstulović Opara, gradonačelnik grada Splita, grada koji je itekako osjetio utjecaj Ultre, kao i Tomo in der Mühlen, poznati glazbeni producent, DJ i poduzetnik.

Ovo je tek prva u nizu HFR Akademija u organizaciji Udruge Hrvatski radijski forum s multimedijalnim pristupom, a svoje će vještine DJ-iranja na gramofonu u kratkom setu sudionicima prezentirati DJ Carlito.