MIACH o trap sceni u Hrvatskoj: “Jako sam sretna jer sam dio toga”

Novo lice hrvatske glazbene scene Mia Čičak – Miach u TOP MUSIC DESKU TOP RADIJA govorila je o pjesmi NLO koju je snimila u duetu sa zagrebačkim trap glazbenikom Hiljsonom Mandelom te o tome koji joj je osjećaj izazvala nominacija za poznatu hrvatsku glazbenu nagradu. Glazbenica se osvrnula i na trap scenu u Hrvatskoj te na činjenicu da je u manje od godinu dana snimila sedam pjesama.
Miach u svega nekoliko mjeseci koliko je na sceni već ima sedam objavljenih pjesama, EP i duet s traperom- Hiljsonom Mandelom.

“Ja ću dati kredita gospodinu Hiljsonu. Moram reći, Hilje je jedan od velikih umjetnika, čovjek, divna osoba za raditi i jako sam sretna da sam imala priliku napraviti ovu pjesmu s njim. Uzela sam ga za mentora. Jednostavno, način na koji on priča s ljudima, kako se nosi, kako stvara i piše.. Wow. Sretna sam jer sam na startu imala priliku učiti od nekoga poput njega”, rekla je Miach za svog pjevačkog partnera i njihovu pjesmu NLO.

Glazbenica je o trap sceni u Hrvatskoj rekla: “Lijepo mi je biti dio nje. Jer kada dođemo do tih artista – svi su puni podrške, svi si dajemo komplimente. Jako je obiteljska atmosfera. Imala sam priliku i dva puta nastupati u Tvornici (…). I svaki put je publika bila zahvalna i divna. (…) Jako sam sretna jer sam dio toga.”

Svi tekstovi i melodije dolaze od istog tima za koji Miach kaže kako i jest najzaslužniji za sve što joj se događa u životu: “Tim smo Mihovil Šoštarić i ja. Nas dvoje zapravo zajednički radimo. Uvijek imamo pomoć sa strane. (…) Prvenstveno smo Miha i ja. On napravi beat, a ja pjevušim i smišljam melodije i većinski pišem tekst. Ali moram naglasiti da mi je na EP-ju Miha dosta pomogao s tekstovima. (…)”

U manje od godinu dana napravilo se više nego se planiralo te glazbenica dodaje: “Nije prošlo ni godinu dana od moje prve pjesme, (…) kada pogledam već imam sedam pjesama u tih ni godinu dana. Kad živim svakodnevni život imam osjećaj da se sve jako sporo događa, ali kad stanem i razmislim shvatim da sve ide dobro.”

Miach i Hiljson Mandela nisu osvojili nagradu Cesarica za pjesmu NLO, ali sama nominacija glazbenici je puno značila.

“Meni je to jako lijepo za vidjeti kad se ruše te neke granice. Lijepo mi je vidjeti kad svi zajedno idemo u tu glazbenu priču i da se Hilju i mene s pjesmom prihvati i želi nagraditi takvom nagradom. Bila sam i ponosna i sretna – na žalost nije došla, ali nema veze, bit će.”

O planovima za dalje Miach govori:

“Trenutno radim na novom singlu. Postoji neki kostur i idejica. (…)Voljela bih to izbaciti početkom godine (…).”

Cijelo gostovanje pogledajte niže u videu.