Maro Joković otvoreno o povratku u reprezentaciju

Legendarni ljevoruki topnik hrvatske vaterpolske reprezentacije Maro Joković na Radio Dalmaciji osvrnuo se na nagađanja o povratku u reprezentaciju.

Iako se oprostio od reprezentacije, u posljednje vrijeme sve se glasnije spekuliralo da će se Joković predomisliti.

‘Već puno puta sam rekao da je moj reprezentativni put završio. U međuvremenu se pojavila inicijativa od strane Hrvatskog vaterpolskog saveza i izbornika za mojim ostankom, oni su dosta uporni u tome. Ostavio sam neki period za promisliti, ali i dalje stojim pri onome što sam rekao – ja sam na raspolaganju reprezentaciji uvijek ako mogu pomoć na neki način, no odlučio sam da je došlo do točke kada više neću biti igrački dio toga. Savez je dosta aktivan i uporan oko toga, ali nešto konkretno još im nisam odgovorio’, rekao je Joković voditelju Siniši Garbinu.

Osvrnuo se i na proteklu sportsku godinu.

‘Sezona je bila dosta burna, neizvjesna, dugo je trajala i bilo je dosta osobnih izazova pred kojima sam se našao, ali sveukupno prošlu godinu ocijenio bih s četvorkom. Što se tiče klupskih natjecanja prošla godina je bila, mogu reći, uspješna. Igrao sam za talijansku Bresciju, a klub je nakon 18 godina osvojio prvenstvo i ja sam baš ponosan što sam bio dio tog povijesnog uspjeha.’

Hrvatska reprezentacija lani je na Olimpijskim igrama zauzela peto mjesto.

‘Išli smo na igre s velikim ambicijama i željama, ali nažalost nismo uopće uspjeli ući u borbu za medalju i to se niti s osobnog niti s profesionalnog stajališta ne može smatrati uspjehom’, rekao je Joković, a komentirao je i natjecanja u pandemijskim uvjetima.

‘Prošle su već dvije godine otkad igramo pod ovim pandemijskim uvjetima, mislim da smo se lagano svi već i privikli na ova nova pravila pod kojim svakodnevno živimo. Po meni najgora stvar od svega je što se broj utakmica u sezoni nije smanjio i to je prevelik pritisak na igrače. Mnogi klubovi igraju u oslabljenim sastavima, a rezultati zbog toga pate i ne pokazuje se prava igra i zbog toga mi je jako žao. Tako je kako je, moramo se prilagoditi, zaključio je Joković.