Mario Biondi: U Hrvatskoj se osjećam kao kod kuće, punica mi je iz Slavonskog Broda

TOP RADIO razgovarao je s popularnim talijanskim soul-jazz umjetnikom Marijom Biondijem povodom njegovog nadolazećeg koncerta u Zagrebu. Biondi će nastupiti 8. lipnja u zagrebačkoj HALI Park.

Talijanski Barry White Zagrepčanima će predstaviti novi album “Romantic”, a svoje oduševljenje publikom ne krije.

‘Hrvatska publika voli uživati u glazbi i ima dobru poveznicu s glazbenicima’, ističe Biondi.

‘Odrastao sam s prijateljem iz Zadra koji me naučio puno toga o glazbi, odrasli smo zajedno i kao brat mi je, a imam i punicu koja je iz Slavonskog Broda. U Hrvatskoj se osjećam kao kod kuće ”, govori soul-jazz zvijezda.

Govoreći o novom albumu Romantic, glazbenik kaže kako će se s njime poistovjetiti romantičari, ali i da album ima poveznicu s popularnim sedamdesetima.

‘Radili smo na albumu s ciljem postizanja toplog zvuka i da, neke pjesme zvuče kao iz 70-ih. Uzeli smo najbolje iz tog razdoblja i pomiješali s današnjim zvukom, jako sam zadovoljan tim miksom.’

A kako vidi romantiku?

‘Biti romantičan znači promišljati na ludi način o svijetu, prijateljstvima, ljubavi, poštovanju..’, iskreno će Mario.

Na temu popularizacije jazza, Biondi kaže da se osjeća kao dinosaur.

‘Mislim da je jazz kao i klasična glazba, stara muzika koju su predstavljali veliki svjetski glazbenici. Puno mladih ljudi želi slijediti ovu vrstu glazbe i mnogi mladi su mi prilazili i govorili da sam im otkrio poznate jazz glazbenike. Možda je moja misija paziti da ti umjetnici ne budu zaboravljeni.’

Popularni pjevač nastupao je s brojnim poznatim imenima kao što su Ray Charles i Chaka Khan.

‘S njima i mnogim drugim glazbenicima diljem svijeta i Italije bilo je genijalno nastupati. Imati šansu dijeliti pozornicu ili studio s drugim glazbenicima za mene je kao škola iz koje učim i uvijek se zahvalim Bogu što mi je dao tu šansu, zaključuje Biondi.