Lara iz grupe Bang Bang: “Otišla sam s vlastitog vjenčanja kako bih nastupila s grupom Vatra”

Članovi zagrebačke pop rock grupe Bang Bang i supružnici Lara Antić Prskalo i Hrvoje Prskalo gosti su novog TOP MUSIC DESKA TOP RADIJA na kojemu su najavili nadolazeći koncert 24. lipnja u zagrebačkom klubu Katran povodom 10 godina postojanja benda. Između ostalog je Lara otkrila zašto je otišla s vlastitog vjenčanja te zašto su 99 posto pjesama benda demo snimke.

Na temu 10 godina postojanja benda Lara i Hrvoje prisjetili su se početaka. Bend je osnovan 2012. godine premda osnivanje benda uopće nije bilo u planu.

“Ja sam pisao pjesmu za jednu drugu izvođačicu koja je tu pjesmu nažalost ili na sreću odbila. Lara je u to vrijeme kod mene u studiju pjevala dosta back vokala i ja bih ju tu i tamo zamolio da otpjeva demo pjesmu i tako je i otpjevala tu pjesmu”, rekao je Hrvoje.

Pjesma je gotovo zaboravljena ostala na desktopu i nakon pola godine Hrvoje ju je ponovno poslušao i zaključio da super zvuči s Larom: “Rekao sam joj – Ajmo mi to izdati. Ponudili smo pjesmu Croatia Recordsu, potpisali prvi singl, njima se to svidjelo i iznenađujuće je dobro prošlo kod publike. Nakon drugog i trećeg singla priključili su se dečki tadašnje postave i tada je sve počelo”, prisjeća se Hrvoje.

Naziv Bang Bang bendu je dala Lara na dan premijere prve pjesme kada ih je nazvao urednik i pitao za naziv benda. Tu se Lara pokazala kao najkreativnija te se poslužila poznatom numerom Nancy Sinatre te je bendu dala ime BANG BANG. Oboje priznaju da nisu ni slutili kako će im to ime jednog dana predstavljati problem.

“Neki dan objavili smo devetnaesti singl, a Google nas i dalje ne prikazuje kao prvi rezultat u pretraživanju. Ispred nas su David Guetta, Nancy Sinatra te glazbena suradnja Jessie J, Ariane Grande i Nicki Minaj. To nam malo otežava prepoznatljivost…” naglasio je Hrvoje.

Lara se prisjetila i anegdote s vlastitog vjenčanja kada je napustila zabavu ranije kako bi bila što odmornija za duet s Ivanom Dečakom: “Vatra je imala svoj prvi koncert u Lisinskom. Dečak me nazvao i pitao želim li otpjevati s njima pjesmu Ima li budnih. Rekla sam – dobro, bit će zanimljivo zato što ću taj dan doći vesela. Otišla sam s vjenčanog partyja ranije zbog toga, baš sam bila profi”.

Bend je nedavno svirao u Kninu. Lara i Hrvoje posebno ističu predivnu publiku, na što se voditelj Tomislav Marić nadovezao konstatacijom da svi izbjegavaju manja mjesta kao glazbenici, a publika se gradi od manjih mjesta.

“U Kninu nam je na našem koncertu prišla djevojka i rekla da sluša punk i da nikad ne bi došla na naš koncert, ali da joj je na kraju bilo tako super i da joj je baš drago što je ostala i poslušala nas. Takav feedback puno znači. Mislim da se dobra muzika mora prepoznati”, govori Lara.

Na temu je li ih struka prihvatila, Hrvoje kaže: “Nama se dogodila zanimljiva stvar, kako bi rekao TBF – uvik kontra. Krenuli smo iz mainstreama, iz popa. S godinama smo krenuli u te nekakve alternativnije vode. Alternativno je nešto pitko, akustičnije, ima jednostavniji ritam – mi se volimo igrati, eksperimentirati”.

Supružnici su istaknuli da se oko ničega ne svađaju toliko koliko oko muzike.

“Znamo se jako posvađati oko muzike. On je čovjek koji u svojoj glavi ima cijelu kompoziciju od početka do kraja i onda kada ja želim nešto svoje ubaciti tu dolazi do okršaja. I onda se dogodi ono što nam se stalno događa, a to je da su 99% pjesama benda Bang Bang demo snimke” kaže Lara.

Cijelo gostovanje pogledajte niže u videu.