Kedžo o Albininoj pobjedi: ‘Imala je najzaokruženiji nastup’

Foto: screenshot youtube

Damir Kedžo, lanjski pobjednik Dore, u razgovoru za Radio Dalmaciju komentirao je nastup mlade Albine, a osvrnuo se i na postupke Nine Kraljić.

Kedžo je među prvima čestitao Albini koja će nas s pjesmom ‘Tick-Tock’ predstavljati na Eurosongu.

‘Jednostavno je imala najzaokruženiji nastup, prekrasnu pjesmu, super koreografiju i mislim da je to pun pogodak. Ona je mlada, ima jako lijepu energiju, upoznao sam je još prije. Zbilja joj želim puno sreće i, sudeći prema nastupu na Dori, zbilja mislim da će nas dostojno predstaviti’, rekao je Kedžo u showu ‘Dobar dan, Dalmacijo’.

Komentirao je i činjenicu da joj Nina Kraljić nije čestitala na pobjedi.

‘Svi natjecatelji koji su bili na Dori sigurno su se puno pripremali, pogotovo sada kada nema koncerata, svi su doma i imaju jedino Doru kao nekakav nastup. Samim time razumijem i te neke iskrice koje se dogode, ali ja tako nikad ne bih reagirao. Shvaćam da je tu ljutnja u nekakvom porazu, makar po meni u glazbi nema poraza. Svakome će se neka pjesma svidjeti i to će se slušati. Ali stvarno mislim da nije kolegijalno i nije lijepo. Ako zbilja misliš da negdje ima razloga za nešto reći onda budi 100% siguran u to ili nemoj ništa govoriti. Bilo mi je malo možda neukusno.’

Sam Kedžo ove godine nije nastupio na Dori, iako je prošlogodišnji pobjednik.

‘Mislim da kada se neki razuman dogovor ne može postići onda je najbolje nekada u životu ostati doma. Toliko se stvari, koje su u najmanju ruku bile ružne, dogodilo u 2020. u čitavoj toj suradnji da sam jednostavno odlučio sačuvati neko svoje dostojanstvo kao čovjeka i izvođača. Ali u meni zapravo nema nikakve gorčine.’

Kad neku priču zaključim onda jednostavno odem dalje, kaže Kedžo i objašnjava oko čega se nisu mogli dogovoriti.

‘Apsolutno svake godine je pobjednik Dore pjevao svoju pobjedničku pjesmu, neki su imali čak i medley. To su bili jedini naši uvjeti, da ja nastupim s pjesmom ‘Divlji vjetre’ i još jednom, znači samom tom pjesmom ili s dvije pjesme složene u medley. Dogodilo se da je to bio kamen spoticanja u našim pregovorima. S tim da mi nikada zapravo nismo rekli – ne, hvala, mi smo čitavo vrijeme ostavili otvoren odnos, zapravo je odluka došla s njihove strane’, zaključio je Kedžo.