Hauser nakon jedinstvenog koncerta: „Glazbena razglednica iz Hrvatske otišla u cijeli svijet“

Foto: Radio Dalmacija/Facebook

Brojnim svjetskim glazbenicima koji svoju glazbu posvećuju ljudima na prvoj crti obrane od koronavirusa pridružio se i Stjepan Hauser. Svjetski poznati violončelist održao je jedinstveni koncert u praznoj pulskoj Areni u kojem od sinoć, preko njegovog YouTube kanala, uživaju brojni obožavatelji iz cijeloga svijeta, a za jutarnji show Radio Dalmacije “Dobro jutro, Dalmacijo” rekao je da je ponosan na ovaj projekt.

”Moja luda glava, uvijek se nešto kuha u njoj. Ne da mi vrag mira čak ni u ovakvim situacijama, tako da je to jedna poruka iz Hrvatske cijelom svijetu. U Areni me može gledati 10-ak tisuća ljudi, a ovako virtualno milijuni diljem svijeta. Jako sam ponosan što je ta glazbena razglednica otišla iz Hrvatske u cijeli svijet”, ispričao je voditeljici Editi Lučić Jelić. 

Mjere izolacije dočekao je u svojoj Istri.

”Imao sam tu sreću da sam se zatekao kod svojih na selu, u Raklju i tu mi ništa nije bilo uskraćeno. Imao sam slobodu kretanja kao i uvijek. Mogao sam se šetati po prirodi, uz mora, brda, doline, sedam mora, sedam gora. Otkrio sam neke putove za koje nisam ni znao da postoje. Imao sam stvarno sreću da nisam morao biti u zatvorenom prostoru i to je blagoslov. Ovdje mi je super uz maminu kuhinju, maminu domaću spizu, jedem dobro svaki dan. Uopće se ne žalim. A roditelji se žale kao i uvijek. Čujte, nije lako imati mene doma, bila karantena ili ne.”

 Što je naučio o sebi tijekom karantene?

”Samo sam potvrdio da sam lud u glavu, ono što sam znao o sebi sad sam samo potvrdio. A prvo što ću napraviti kad se ukinu sve mjere? Pa ne smijem vam to reći ovako javno.“

Kroz smijeh je otkrio i da se tu i tamo čuje s drugom polovicom 2Cellosa, Lukom Šulićem.

”On je doma u Mariboru sa svojom obitelji, uvijek je htio biti doma s obitelji, evo mu prilike.”

Potvrdio je da će se iduće godine opet okupiti.

 ”Planiramo se vratit 2021. da obilježimo našu desetu obljetnicu i onda bi napravili veliku turneju koja bi uključivala samo najveće gradove.”