Gibonni o Osmom putniku: ‘Bili smo neizdrživo uporni’

Bend Osmi putnik, koji se vraća na scenu s Giulianom kao glavnim vokalom, osnovao je prije 36 godina Gibonni koji je na Radio Dalmaciji otkrio tajnu njihovog proboja na scenu, a gitarist Bojan Antolić osvrnuo se na neočekivanu suradnju s Doris Dragović.

U osamdesetima nije bilo lako doći do ugovora s izdavačkom kućom, ali ovom heavy rock bendu to je ipak pošlo za rukom.

‘Mislim da su oni nama dali ugovor jer smo bili dosadni da se izborimo za sebe, to je bila neizdrživa upornost. Nije s njihove strane postojala luda vjera, nego nisu mogli izdržati. Uz mene je bio prijatelj koji je bio spreman ne ići u školu da bi sa mnom obilazio kancelarije, činio mi društvo. Ostatak ekipe je vijesti čekao doma’, ispričao je prvi pjevač benda Gibonni svome nasljedniku Giulianu u Večernjem showu na Radio Dalmaciji.

Da početak nije bilo lagan, potvrdio je i gitarist benda Bojan Antolić Božo.

‘Prva dva, tri puta smo se vratili praznih ruku. Imam jedan papir doma na kojem piše – Vaša glazba nije dovoljno kvalitetna. Ali sljedeći put nisu odoljeli’, ispričao je Antolić.

Osvrnuo se i na neočekivanu suradnju Osmog putnika s Giulianom na čelu i Doris Dragović, koja je prvi put zapjevala u heavy metal pjesmi, a riječ je o pjesmi ‘Tajna’.

‘Prijedlog je došao od producenta Stivija Vučkovića. Pitali smo Doris, a ja sam stvarno bio skeptičan hoće li ona to raditi. I ona je bila skeptična, moram priznati. Kad smo razgovarali da dođe, pjesma joj se na prvu svidjela, ali sam je isto morao malo nagovarati. Doris je bila naša sudbina’, otkrio je Antolić kako je došlo do dueta koji je privukao veliku pažnju javnosti.

Osmi putnik na scenu se vraća s albumom ‘Rock’n’roll se kući vratio’ na kojem se nalaze najveći hitovi benda, ali u novom izdanju.

’10 do 15 godina smo planirali ovaj album. Ja san oduvijek htio snimiti best of album sa starim pjesmama Osmog putnika. Novi zvuk je malo drugačiji, malo se odmaknulo, ali pokušavamo slijediti ono što smo i prije radili’, zaključio je Antolić.