Fešta od muzike na splitskoj Tvrđavi Gripe: Jelavić, Nižetić i Orlić održali zajednički koncert

Splitskom Tvrđavom Gripe sinoć su odzvanjali hitovi domaće zabavne glazbe na zajedničkom koncertu Matka Jelavića, Alena Nižetića i Tihe Orlića.

Nakon godinu dana pred publiku je izašao jedan od velikana hrvatske zabavne glazbe Matko Jelavić i izveo velike hitove iz svog bogatog opusa, poput ‘Majko stara’, ‘Dobra večer, prijatelji’, ‘Pianino’, ‘Rodija se sin’…

‘Puno je prošlo vremena od kada sam zadnji put nastupio. Događale su mi se još neke neugodne stvari u prošloj godini, ali kao da nikad nisam prestao, tako se osjećam. Sada sam dobro, mogu pjevati opet, to je velika stvar za mene. Nisam znao hoće li se to tako dogoditi i općenito se oporavljam dobro’, rekao je Matko Jelavić, jedan od velikana hrvatske zabavne glazbe nakon nastupa na splitskoj Tvrđavi Gripe.

Zadovoljstvo što se koncerti polako vraćaju nije skrivao ni Tiho Orlić.

‘Prošlo je dosta vremena, prvo sam se trebao sjetiti da sam pjevač, toliko je prošlo vremena. Bilo mi je baš gušt večeras. Nadam se da je ovo samo početak vraćanja na staro’, poručio je Orlić.

U prekrasnoj splitskoj večeri uživao je i Alen Nižetić. Nizajući svoje najveće hitove, otpjevao je i ‘Ljubav mog života’, pjesmu koja je posvećena svim generacijama igrača i navijača Hajduka, a koju je u originalu pjevao u duetu s Vinkom Cocom. ‘Vinko je i večeras s nama’, rekao je Nižetić u obraćanju publici, a nakon koncerta koji su Splićanima poklonili najmlađi i najzabavniji digitalni radio – mojRADIO, koji svira najveće hitove hrvatske zabavne glazbe, i Splitski festival, izrazio je nadu da je ovaj nastup tek početak vraćanja glazbenih događanja uživo.

‘Osjećaj je odličan i svi se nadamo da ide prema boljemu…’, zaključio je Nižetić.

Bila je to sinoć prava fešta od muzike.