ERIC: “Prvi duet koji radim je pjesma Feel You Close, a imam veliku čast otpjevati ga s Ivanom Kindl“

ERIC, mladi kantautor i producent u TOP MUSIC DESKU TOP RADIJA gostovanje je započeo pjesmom „No Good“ koja je najavila njegov prvi album „I Am ERIC”. „Album je, na moje veliko iznenađenje, bio najprodavaniji u Hrvatskoj. Jako lijep rezultat – svi iz mog tima smo bili jako sretni zbog toga“, rekao je ERIC. Glazbenik se osvrnuo na izazove svoga karijernog početka s obzirom na to da je bio jedan od rijetkih pjevača koji je pjevao na engleskom jeziku. ERIC je objavio i prvi duet i to s Ivanom Kindl.
Prepoznatljiv po pjevanju na engleskom jeziku, mladi producent se osvrnuo na izazove u karijernim počecima.

„Definitivno je bilo problema jer nisam znao hoće li izdavači htjeti izdavati moje pjesme, isto tako nisam znao hoće li radio postaje i televizija puštati pjesme s obzirom na to da nisu na hrvatskom jeziku. Međutim, mislim da sam došao u pravo vrijeme, kada se to malo oslobodilo. Sada nemam nekih problema. Bio sam u pravo vrijeme na pravom mjestu“, ističe glazbenik.

Pjesma „No Good“ najavila je prvi glazbenikov album „I Am Eric“.

„Album je, na moje veliko iznenađenje, bio najprodavaniji u Hrvatskoj. Jako lijep rezultat – svi iz mog tima smo bili jako sretni zbog toga“, rekao je ERIC.

ERIC je glazbene temelje izgradio u glazbenoj školi u kojoj je ostvarivao odlične rezultate.

„Izabrao sam gitaru jer mi je tata doma već imao gitaru te je znao nešto odsvirati, ali ne baš najuspješnije. Krenuo sam u klasičnim vodama u klasičnoj glazbi te išao po raznim natjecanjima, ostvarivao odlične rezultate, pobjeđivao na natjecanjima ili uvijek bio u top tri. Nisam očekivao da će to tako tada biti jer mi je pjevanje uvijek bilo draže, ali nakon nekog vremena shvatio sam da mi sviranje ide dobro i da se neću prebacivati na solo pjevanje u glazbenu školu. Nakon osnovne glazbene škole krenuo sam pisati svoje pjesme. Tada još ništa nisam znao o produkciji, ali danas mogu reći da iza sebe imam svoj studio u kojem radim svoju glazbu. Trudim se da sve što radim radim sam najviše što mogu“, rekao je glazbenik.

ERIC se osvrnuo i na novi projekt – duet s poznatom glazbenicom Ivanom Kindl.

„Prvi duet koji radim je pjesma Feel You Close, a imam veliku čast otpjevati ga s Ivanom Kindl. Mislim da će se ljudima svidjeti, jer je nešto drugačije za nju i nešto drugačije za mene i nekako smo to dobro povezali“, rekao je kantautor.

Cijelo gostovanje pogledajte niže u videu.