Dan najbolje domaće glazbe Narodnog: ‘Rekao si’ Nine Badrić je pjesma godine

Dugoočekivani glazbeno-scenski spektakl u režiji Narodnog – Dan najbolje domaće glazbe, održan je u zagrebačkom Muzeju Mimara.

Pjesma ”Rekao si” Nine Badrić ponijela je titulu najbolje u 2018. Odlučili su tako slušatelji Narodnog, njih više od milijun tjedno, što ovo priznanje čini najprestižnijom glazbenom nagradom. Nina Badrić, nažalost, zbog bolesti nije mogla osobno preuzeti nagradu već je to učinio Ante Pecotić koji je i autor pobjedničke skladbe.

Ni ostali finalisti nisu otišli praznih ruku već su svima uručene statue ”Bilo naroda” jer ipak je veliki uspjeh biti u top 10 najslušanijih pjesama.

Dodijeljena su i dva posebna ”Bila naroda”, jedan obitelji Olivera Dragojevića, jednom od najvećih glazbenika, a nagradu je preuzeo njegov prijatelj Tomislav Mrduljaš. Posebno ”Bilo naroda” dodijeljeno je i Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji jer Narodni sluša bilo naroda, a Vatreni su obilježili prošlu godinu.

Iako je ”Rekao si” proglašena pjesmom godine ni ostali finalisti nisu imali razloga za tugu.

”Mislim da je pobjeda Nine apsolutno opravdana, znam svaku riječ te pjesme i jako mi je drago da je osvojila ovu nagradu”, komentirao je Damir Kedžo.

”Svako jutro kad se čuje domaća glazba je Dan najbolje domaće glazbe, to je ono što narodu treba. Opća opasnost ide već utabanim stazama i uskoro možete očekivati nove pjesme”, najavio je frontmen grupe Opća opasnost, Pero Galić.

”Dan najbolje domaće glazbe je upravo ovo što smo vidjeli večeras. Na prvom mjestu su dobri ljudi i dobra energija”, istaknula je Domenica.

”Ljubav je jedina bitna, ljubav sve pobjeđuje”, poručio je nakon svečanosti finalist Marko Kutlić koji se, kako kaže, ne opterećuje nagradama.

Da se u Hrvatskoj slavi Dan najbolje domaće glazbe uvjerili su se i brojni Zagrepčani s obzirom na to da su i fontane zasjale u bojama ovog prestižnog događaja.

Muzej Mimara je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Osim nominiranih, stigli su mnogi uzvanici. Svečanost su uveličali i slušatelji Narodnog koji su osvojili ulaznice za ovaj ekskluzivni događaj.

Nakon trećeg, sad već tradicionalnog Dana najbolje domaće glazbe zadnje srijede u siječnju, direktor Narodnog Katijan Knok izrazio je zadovoljstvo što su priredili svečanost kakvu najbolja domaća glazba i zaslužuje.

“Narodni kao najslušaniji radio u Hrvatskoj sa svojim je slušateljima upisao zadnju srijedu u siječnju u kalendar najvažnijih događaja na hrvatskoj glazbenoj sceni. To je dan kada otkrivamo koja je pjesma uistinu obilježila lanjsku godinu, jer nema veće nagrade od one slušatelja”, poručio je Knok.