THE SIIDS: “Na izletu do Australije rodila se ideja da bismo mogli napraviti ovo što je danas THE SIIDS”

THE SIIDS, hrvatski rock, alternativni, indie, elektronski i hip hop bend stigao je u TOP MUSIC DESK TOP RADIJA. Dvojac iz Rijeke izveo je svoje pjesme “Tide” i “Lovers”, najavljujući tako i novi studijski album koji su dovršili. Darko, gitarist i producent dua za album ističe:” Najavljivali smo ga za ovu jesen, ali kako stvari stoje ipak će biti proljeće. Ali jedan singl ćemo sigurno objaviti kroz mjesec dana”. Stanislav i Darko dotaknuli su se i izazova s kojima se nose kao dio hrvatske alternativne scene, ali i što se dogodilo na, kako kažu, “izletu” u Australiju.

THE SIIDS je 2017. godine izašao u javnost, a 2016. godine počeli su s prvim pjesmama.

“Prije toga bili smo u bendu Morso koji je djelovao desetak godina i ima iza sebe dva studijska albuma te jedan EP. Nakon pauze, nastavili smo raditi glazbu i dalje. U tome periodu smo otišli na izlet do Australije i tamo se rodila ta ideja da bismo mogli nas dvojica napraviti ovo što je danas THE SIIDS”, istaknuo je Darko.

THE SIIDS dio su hrvatske alternativne scene te o tome koji su im najveći izazovi, Stanislav govori:

“Nama je zapravo najveći izazov ono što mi ne radimo sami, što se tiče glazbe, produkcije i videa, to sve radimo sami i tu smo doma, a kako doći do ljudi i ovakvih emisija – to je nama izazov.”

Nedavno je bend zagrebačkoj publici predstavio svoj prvi album “Brutalist”, a uskoro bi se mogli ponovno naći na zagrebačkoj pozornici.

“Moramo uskoro raditi neki samostalan koncert u Zagrebu. Prije pandemije smo imali dosta svirki u Zagrebu, testirali smo pjesme i teren. Sad idemo u svoj drugi krug s drugim albumom. Ja se nadam da ćemo na jesen imati neki konkretan koncert u Zagrebu”, rekao je Stanislav.

Prvi album THE SIIDSA izašao je 2019. godine, a da je njihova glazba prepoznata potvrđuje i Rock&Off nagrada koju su dobili.

Cijelo gostovanje pogledajte niže u videu.