Nina Badrić na Radio Dalmaciji otkrila koji joj je savjet dao Oliver

Uoči svog prvog velikog solističkog koncerta u Splitu, Nina Badrić je na Radio Dalmaciji otkrila koji joj je savjet svojedobno dao veliki Oliver Dragojević.

“On mi je davao najbolje savjete. Jednom davno mi je rekao: ‘Mala, pivaj kako pričaš. Nemoj ništa prepjevavat, nemoj ništa napjevavat, točno kako ti prirodno dolazi govor, tako govori i svoju pjesmu.’ I u pravu je. Glazba nije ništa drugo nego jedna velika emocija. Ako se ne dogodi nijedna emocija dok netko sluša nekoga, onda to i nije glazba”, objasnila je Nina.

“To je, ono, Dalmacija, more, Oliver. Jednostavno nije prirodno doći ovamo a da ti prva asocijacija ne bude Oliver. Ja si još nisam složila da njega nema jer mi je jednostavno bio omiljeni kolega. Njega smo voljeli svi, njega smo poštovali svi, njega smo slušali svi. Svi imamo svoju priču vezanu uz Olivera, sve su njegove pjesme dio naših života, a prije svega je bio tako jednostavan tip i genijalan čova, da je to bilo za ne vjerovati – jednostavno uzor. Jedan veliki uzor.”

U studiju Radio Dalmacije postavili su joj zadatak da nastavi stih iz neke poznate pjesme. S nekima je išlo lakše, s nekima teže…

Nina Badrić – Radio Dalmacija

Uoči splitskog koncerta vrlo je uzbuđena.

“Jako sam sretna i, nećeš vjerovati, ovo je moj prvi solistički koncert u Splitu. I ne samo da se radujem, već imam onu pozitivnu tremu, uzbuđenje, i zaista, to je moja dugogodišnja želja”, kaže Nina.

Istaknula je da obožava splitski mentalitet i zato joj je posebna želja bila upravo ovaj koncert u splitskoj areni. “Pa Hajduk i ja ćemo živit vječno”, našalila se na kraju.