Dalmatino o Oliveru: ‘Svaka mu čast, odmah je znao što će biti hit’

Grupa Dalmatino na Narodnom, u Living Room Acousticu, prisjetila se suradnje s Oliverom Dragojevićem, ali i svojih početaka. Na svoj način obradili su i veliki hit Prljavog kazališta.

„Oliver je najbolji glazbenik svih vremena na ovim prostorima. Nudili smo mu da pjeva naslovnu pjesmu za album ‘Cukar i sol’, ali kad je čuo ‘Ditelinu s čet’ri lista’ odmah je rekao da želi tu pjesmu. Svaka mu čast, odmah je znao što će biti hit“, ispričao je Zdravko Sunara iz grupe Dalmatino otkrivši kako je došlo do uspješnog dueta.

Grupu Dalmatino u originalu čine samo dva člana, Zdravko i Ivo. Sviraju zajedno 30 godina. „Nikad se nismo posvađali, a to je u Dalmaciji jako teško, nemoguće. Jedanput samo oko izbora vina i jela za večeru.“

Na samom početku svirali su s braćom Dvornik. Ivo Jagnjić ističe kako je to bila luda mladost: „Svirao sam s braćom Dvornik. Bio sam najstariji i to je bilo 83-e. Imali smo album, činilo nam se da smo osvojili svijet. Prštali smo od energije, Dino autorski, ostali svirački. Sjajno smo se zabavljali. Rana mladost, glazbeni počeci, a odmah radiš s genijalcem kao što je bio Dino.“

Dalmatino je u „Living Room Acousticu“  pokazao i kako zvuči veliki hit Prljavog kazališta u njihovoj obradi – „Uzalud vam trud svirači“. 

Dalmatino – Uzalud vam trud svirači [Narodni Living Room Acoustic]

Dalmatino ove godine slavi 20 godina karijere. Tim povodom izlazi i njihov album – kompilacija koja obuhvaća 20 godina rada grupe, na koji su dodana još dva singla „Ljubin ti ruku“ i „Sanjaj“.